Geluid   /   Concert

Ocean Of Sound — Eerste 4DSOUND festival in België

STUK, KU[N]ST Leuven, Monom Studios, Het Depot & 30CC presenteren:
Ocean Of Sound — Eerste 4DSOUND festival in België
7 → 17.12.2023
STUK Leuven
www.diericboutsfestival.be

Ocean Of Sound is het eerste festival in België met 4DSOUND technologie (door Monom Studios). Een zaal met 48 luidsprekers dompelt je onder in een oceaan van geluid. Verwacht twee weekends met ruimtelijke live shows, intieme luistersessies in het donker en een vierdimensionale clubnacht.

Wat is 4DSOUND? We vroegen het aan William Russell, oprichter en creatief directeur van MONOM in Berlijn, waar onder meer Adriaan De Roover nieuw werk in 4DSOUND maakte voor Ocean of Sound.

PRAKTISCH

➤ Locatie: STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid
➤ Adres: Naamsestraat 96, Leuven (BE)
➤ Toegankelijkheid: De zaal (Studio) bevindt zich op de vierde verdieping in STUK maar is vlot te bereiken met de lift.
➤ LIVE: De artiest speelt live on stage in 4DSOUND
➤ LUISTERSESSIE: Immersieve compositie gecreëerd in 4DSOUND, de artiest speelt niet live.

PARTNERS

Ocean Of Sound vindt plaats in het kader van het Leuvense New HorizonsI Dieric Bouts Festival rond de 15e-eeuwse schilder Dieric Bouts. Zoals Bouts in zijn tijd een pionier was in perspectief schilderkunst, zo zorgt 4DSOUND vandaag voor nieuwe perspectieven in muzikale beleving: van stereo naar vierdimensionaal luisteren.

Ocean Of Sound is een initiatief van KU[N]ST Leuven, STUK & Monom Studios in het kader van New Horizons | Dieric Bouts Festival. In samenwerking met 4DSOUND, Het Depot, 30CC en Veduta. De titel ‘Ocean Of Sound’ verwijst naar het gelijknamige boek van de David Toop.

OVER MONOM

Monom Studios is een 4DSOUND studio en kunstencentrum gevestigd in Funkhaus in Berlijn, het historische omroepgebouw van de DDR. Het was een van de eerste plekken met een permanent 4DSOUND systeem. Als studio, residentieplek en eventorganisator focust het op ruimtelijke geluidservaringen met een capaciteit van 400 personen. 16 zuilen met omnidirectionele luidsprekers en subwoofers staan verspreid over de ruimte en dompelen het publiek onder in immersief geluid.

OVER 4DSOUND

4DSOUND is een in Amsterdam gevestigde studio die zich richt op ruimtelijk geluid als creatief medium. Sinds 2007 loopt 4DSOUND voorop bij enkele van de meest creatief uitdagende en technisch complexe projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van ruimtelijke audio in de context van architectuur, muziek, opera, mode en onderzoek.

do 7 dec 2023 20:00 - zo 17 dec 2023

Locatie

STUK Studio