© Mathur + da Cunha
Lezing
Dilip da Cunha (IN)

Co-existence with water

Dilip da Cunha, architect en stedenbouwkundige uit Philadelphia en Bangalore, is adjunct-professor aan de Columbia University. Samen met Anuradha Mathur richt da Cunha's werk zich op het samenleven met water en tussen water en land; op hoe water wordt gezien en gebruikt op manieren die leiden tot situaties van overvloed en schaarste. Ook onderzoekt hij door middel van ontwerp de mogelijkheden die het universele karakter van water biedt in de perceptie van de plaats en zijn weerbaarheid.

da Cunha is samen met Anuradha Mathur auteur van: 'Mississippi Floods: Designing a Shifting Landscape' (2001); 'Deccan Traverses: The Making of Bangalore's Terrain' (2006); 'Soak: Mumbai in een estuarium' (2009); en 'Design in the Terrain of Water' (2014). In 2019 verscheen zijn boek 'The Invention of Rivers: Alexander's Eye and Ganga's Descent', gepubliceerd door University of Pennsylvania Press.


In 2017 startten Mathur en da Cunha een ontwerpplatform met de naam Ocean of Wetness, gericht op de beeldvorming en verbeelding van bewoning in alomtegenwoordige nattigheid in plaats van op een land-wateroppervlak (www.mathurdacunha.com). In 2017 kregen ze een Pew Fellowship Grant en in 2021 de Mercedes T. Bass Landscape Architects in Residence Fellowship aan de American Academy in Rome. In 2020 ontving da Cunha een Guggenheim Fellowship voor Ocean of Rain, een boek en tentoonstelling die binnenkort zullen verschijnen.

TAAL Engels

WANNEER donderdag 2 mei 2024 om 20 uur

WAAR STUK Auditorium, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

TICKETS via www.stuk.be | ticket@stuk.be | 016 14 66 88

TARIEVEN € 9 | STUK lidmaatschapskaart € 7 | student € 5 | KUL cultuurkaarthouders €4 | S&A leden gratis > leden kunnen hun ticket aanvragen per mail via ticket@stuk.be

INFO www.stadenarchitectuur.be / www.stuk.be

AUDITORIUM 23/24 – CO-EXISTENCE

Lezingenreeks architectuur, stedenbouw en landschap

Curator: Studio Paola Viganò

DESIGNING SPACE FOR NEW WAYS OF LIVING TOGETHER

In het kader van de huidige socio-ecologische transitie moeten verschillende gemeenschappen, menselijke en niet-menselijke, op nieuwe manieren samenleven: hoe kunnen we samenleven met de wilde natuur in de stad, hoe kunnen kansarme gemeenschappen hun ruimte vinden in dichtbevolkte stedelijke gebieden, hoe kunnen verschillende activiteiten samenkomen in openbare ruimten, enz. Deze lezingenreeks richt zich op het creëren van nieuwe typologieën van ruimte, die nieuwe manieren van leven mogelijk maken en inspireren door middel van een technisch, politiek en ethisch proces van collectieve keuzes.

PROGRAMMA

26.10.2023 / AV aula 91.12
Chloé Bodart & Agnes Pelletier (FR)
Everyday co-existence

30.11.2023 / STUK
Stad Parijs - Charles-Antoine Depardon, Sophie Mourthé, Kristiaan Borret
Metropolis of co-existence

29.02.2024 / STUK
Dirk Sijmons (NL)
Urban-Nature co-existence

21.03.2024 / STUK
Gabu Heindl (AU)
Landscape(s) of co-existence

02.05.2024 / STUK
Dilip da Cunha (IN)
Co-existence with water

08.05.2024 / STUK
Paola Viganò (IT), Viviana d'Auria (IT) & Greet De Block (BE)
Discussion around P. Viganò The Biopolitical Garden, published by actar

do 2 mei 2024 20:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Auditorium

Prijs

€ 9 (basis)
€ 7 (STUKkaart)
€ 5 (student)
€ 4 (KU Leuven cultuurkaart)
Gratis (leden S&A > vraag je ticket aan per mailvia ticket@stuk.be)