Stad Parijs © Joanne Hélàne Nussbaum
Lezing
Stad Parijs - Charles-Antoine Depardon, Sophie Mourthé & Brussels bouwmeester Kristiaan Borret

Metropolis of co-existence

De stad Parijs en de Brussels bouwmeester gaan samen in gesprek over het onderwerp van de co-existentie binnen de grootstad. Aan het woord: Charles-Antoine Depardon (FR), stedenbouwkundig adviseur van de vice-burgemeester van Parijs, Sophie Mourthé (FR), projectmanager landschap en ecologische transitie voor de stad Parijs, en Kristiaan Borret (BE), bouwmeester van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

In de huidige sociaal-ecologische transitie streven de stad Parijs en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest naar een stadsontwikkeling die rekening houdt met sociale integratie, duurzaamheid, klimaatverandering, luchtkwaliteit, solidariteit, innovatie en burgerparticipatie. Het zijn fundamentele kwesties voor de toekomst van beide metropolen.

Charles-Antoine Depardon en Sophie Mourthé promoten samen met hun collega's in de stad Parijs een ambitieus programma om sociaal en economisch gemengde wijken te creëren. Parijs investeert zo in het verbeteren van de algemene levenskwaliteit van haar bewoners en voorziet daarbij een ecologische transformatie van de hoofdstad. Kristiaan Borret stimuleert en superviseert sinds 2015 als bouwmeester - maître architecte van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BMA) de kwaliteit van stedelijke ontwikkelingsprojecten en pakt de co-existentie van de werk- en leefruimtes, de sociale mix en de evolutie van mobiliteit aan in Brussel.

Het gesprek zal gaan over de uitdagingen van samenleven in een grootstad in milieu-, mobiliteits- en sociale verandering.

TAAL Engels & Frans

WANNEER donderdag 30 november 2023 om 20 uur

WAAR STUK Auditorium, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

TICKETS via www.stuk.be | ticket@stuk.be | 016 14 66 88

TARIEVEN € 9 | STUK lidmaatschapskaart € 7 | student € 5 | KUL cultuurkaarthouders €4 | S&A leden gratis > leden kunnen hun ticket aanvragen per mail via ticket@stuk.be

INFO www.stadenarchitectuur.be / www.stuk.be

AUDITORIUM 23/24 – CO-EXISTENCE

Lezingenreeks architectuur, stedenbouw en landschap

Curator: Studio Paola Viganò

DESIGNING SPACE FOR NEW WAYS OF LIVING TOGETHER

In het kader van de huidige socio-ecologische transitie moeten verschillende gemeenschappen, menselijke en niet-menselijke, op nieuwe manieren samenleven: hoe kunnen we samenleven met de wilde natuur in de stad, hoe kunnen kansarme gemeenschappen hun ruimte vinden in dichtbevolkte stedelijke gebieden, hoe kunnen verschillende activiteiten samenkomen in openbare ruimten, enz. Deze lezingenreeks richt zich op het creëren van nieuwe typologieën van ruimte, die nieuwe manieren van leven mogelijk maken en inspireren door middel van een technisch, politiek en ethisch proces van collectieve keuzes.

PROGRAMMA

26.10.2023 / AV aula 91.12
Chloé Bodart & Agnes Pelletier (FR)
Everyday co-existence

30.11.2023 / STUK
Stad Parijs - Charles-Antoine Depardon, Sophie Mourthé, Kristiaan Borret
Metropolis of co-existence

29.02.2024 / STUK
Dirk Sijmons (NL)
Urban-Nature co-existence

21.03.2024 / STUK
Gabu Heindl (AU)
Landscape(s) of co-existence

02.05.2024 / STUK
Dilip da Cunha (IN)
Co-existence with water

08.05.2024 / STUK
Paola Viganò (IT), Viviana d'Auria (IT) & Greet De Block (BE)
Discussion around P. Viganò The Biopolitical Garden, published by actar

do 30 nov 2023 20:00

Locatie

STUK Auditorium

Prijs

€ 9 (basis)
€ 7 (STUKkaart)
€ 5 (student)
€ 4 (KU Leuven cultuurkaart)
Gratis (leden S&A > vraag je ticket aan per mailvia ticket@stuk.be)